Nakon redovnog radnog sastanka mostarski imami danas su prisustvovali seminaru na kojem su o temama „Mentalna higijena i psihološka otpornost“, i „Prepoznavanje ličnih psiholoških potreba“ govorile mr. psihologije Vedina Ajanović i Merima Hafizović psihoterapeut pod supervizijom.

Seminar je održan kao vid podrške i razvijanja aktivnosti Odjela za brak i porodicu koji djeluje pri Medžlisu IZ-e Mostar. „Namjera nam je da naši imami razmjene iskustva sa stručnjacima iz oblasti psihologije s obzirom da se u svom svakodnevnom rad susreću sa izazovima različite vrste“, o ciljevima organiziranja ovog seminara istako je glavni imam mr. Dino ef. Maksumić. Ajanović i Hafizović su kao stručno osoblje angažirane u medžlisovom Savjetovalištu za brak i porodicu. Usluge su besplatne a zainteresirani se mogu obratiti putem telefona, e-maila, ili ličnom dolaskom. Anonimnost i diskrecija korisnika usluga su potpuno zagarantirane.

„Živimo u vremenu kada je stres dio svakodnevnice i neophodno je da na ovakvim sastancima i seminarima savladamo mehanizme koji će nam olakšati suočavanje i kanalisanje stresa u široj populaciji stanovništva „ mr. Ajanović. Njeno iskustvo u dosadašnjem radu je pozitivno, pogotvo kada se radi o vjernicima koji su već izgradili širinu duše i intelektualne kapacitete da uzmu ono što ime je potrebno.