U džematu Gornja Drežnica u utorak,  28.05.2019. godine, upriličen je tradicionalni iftar u  organizaciji džematskog odbora Gornja Drežnica, a pod pokroviteljstvom džematlija  Hasana i Ibrahima Pezića. Iftar je upriličen u sportskoj dvorani Osnovne škole “Drežnica”, budući da se zbog nepovoljnih vremenskih prilika nije mogao uobičajeno upriličiti u džamijskom dvorištu,  kako  je to bilo prethodnih godina.

U ugodnom ambijentu, radost iftara podijelilo je oko 150 džematlija iz Drežnice i gostiju iz vjerskog, javnog, društvenog i političkog života u Hercegovini.

Iftarsku dovu proučio je glavni imam Medžlisa IZ Mostar mr. Dino ef. Maksumić.

U ime organizatora, riječi dobrodošlice prisutnima,  te zahvalnost pokroviteljima i svima onima koji su doprinijeli organizaciji iftara uputio je Ejub ef. Zukić, imam u džematu Gornja Drežnica. Nakon toga, prigodne ramazanske poruke prisutnima je uputio mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović,  posebno izražavajući zadovoljstvo što iftari,  kao što je ovaj u Drežnici, okupljaju ljude sa prostora cijelog  Muftijstva.

Džematski odbor zahvaljuje pokroviteljima ovog iftara, omladini iz džemata koja je svojim angažmanom doprinijela izuzetno uspješnoj organizaciji istog, te Osnovnoj školi “Drežnica”.
Iftr G Drežnica