Dječiji vrtić Zemzem Medžlisa Islamske zajednice Mostar danas je otpočeo sa detaljnim pripremama uređenja, čišćenja unutrašnjih prostorija i dvorišta koje polaznici vrtića koriste tokom školske godine. Uz ostale radove sve prostorije će biti generalno očišćene i dezinficirane, dotrajali inventar zamijenjen kako bi nova školska godina mogla nesmetano početi.

Uposlenicima Vrtića, roditeljima djece koji su željeli danas volontirati pridružili su se predsjednik i glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Džafer Alić ,mr. Dino ef. Maksumić i direktor Studentskog hotela Amar Čavčić.

„Željeli smo se pridružiti ovoj akciji kako bi smo posvetili više pažnje urednosti prostorija Vrtića i svijest o čistoći podigli na veći stepen. Pored naše obaveze, stalne materijalne podrške u radu Vrtića, namjera nam je da istaknemo da i na ovaj način brinemo o ovoj našoj, vrlo važnoj, ustanovi kako bi smo i roditeljima poslali jasnu poruku da ljubomorno čuvamo povjerenje koje su nam ukazali i da ga nikad nećemo iznevjeriti“, istakao je predsjednik Alić.

Vrtić, Zemzem, dodao je, tokom proteklih godina postigao je izuzetno dobre rezultate što rukovodstvo Medžlisa dodatno obavezuje na jačanje i razvijanje kapaciteta u daljem njegovom radu. Poteškoće prouzrokovane pandemijom korona virusa, s kojima se Menadžmet Vrtića uspješno nosio, naglašava predsjednik Alić, u velikoj mjeri su im pomogle da ovu nastavnu godinu dočekaju što spremniji i obazriviji. „Nadamo se da ćemo u ovoj godini nastaviti za započetim procesom kvalitativnog podizanja odgojno obrazovnog nivoa. U punom kapaciteti i kontinuirano smo posvećeni tom procesu. Vjerujemo da će nam prilike dozvoliti da nastavimo sa razvojnim programima u svim organizacionim jedinicama Vrtića na području cijelog Medžlisa“, kazao je predsjednik Alić.

Akcija čišćenja i uređenja prostorija Zemzema bit će nastavljena i sutra.
Ciscenja 2