Miz Mostar Mekteb

Četrdesetak polaznika mektebske nastave u džematu Donja Drežnica, kao svojevrsnu nagradu za posvećenost i redovnost pohađanju mektebske nastave u spomenutom džematu, uz pratnju roditelja i muallima Eldisa ef. Balića, u nedjelju 15.05.2016. godine, krenuli su put glavnoga grada Bosne i Hercegovine.

Po dolasku u Sarajevo posjetili smo Pionirsku dolinu gdje su djeca uživala u razgledavanju sadržaja i igrama koje nudi ovaj park. Nakon Pionirske doline posjetili smo nezaobilaznu Baščaršiju i Begovu džamiju.

Ovakav izlet se po prvi put organizuje za polaznike mekteba Donja Drežnica, a nadamo se da će, ako Bog da, ovi izleti u budućnosti biti tradicionalni i da će biti samo jedan od stimulansa, kao nagrada, za našu djecu koja redovno pohađaju mektebsku nastavu, ulažu trud i stiču nova znanja.

Na povratku iz Sarajeva djeca i roditelji nisu skrivali oduševljenje i zadovoljstvo sadržajnošću provedenog dana. Posebno smo zadovoljni što smo uspjeli sve planirano obići prije kiše koja nas je u povratku do kuće pratila.

Džemat Donja Drežnica