Mladi bračni par Muamer i Admira Halilović , nedavno su obradovani dolaskom petog djeteta. Admira je prije dva mjeseca na svijet donijela zdravu djevojčicu.

Dolazak novog člana porodice u njihov dom u Bjelopoljskom naselju Željuša donio je dodatnu sreću i radost, obogativši njihov život novim izazovima i čarima roditeljstva. Sretnu porodicu posjetile su koordinatorica Odjela za brak i porodicu Mufijstva Mostar prof. Elvedina Kazazić i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar mu’allima Fatima Puce. One su srdačno čestitale kćerkicu porodici te im poželjele dobro zdravlje i sreću u odgajanju djece. Prof. Kazazić istaknula je važnost projekta Odjela za brak i porodicu koji ima za cilj podržati porodicu sa petero i više djece, te tako pružiti podršku natalitetu u njihovom području.

Uz srdačne čestitke povodom rođenja petog djeteta, muallima Fatima Puce je kazala: “Danas smo posjetili porodicu Halilović, naše drage džematlije, i dijelimo sa njima ovu veliku radost. Mladi roditelji će sigurno imati našu podršku u ovom velikom i plemenitom zadatku koji je pred njima“. Medžlis je i ranije provodio dodjelu jednokratne novčane hedije za rođenje petog i svakog narednog djeteta.

Muamer i Admira mladi roditelji suočili su se sa iskušenjima u vrijeme rata gubitkom njihovih očeva, kao i iskušenjem u njihovom zajedničkom životu preseljenjem njihovog prvog djeteta, četveromjesečne bebe Ahmeda. Rođenjem Muhameda, Omera, Alije, Halida i Esme sreća i radost uljepšala je njihov život. Svojim primjerom bogobojaznosti, Muamer i Admira ponosno vode svoju djecu kroz život, te ih uče vrijednostima čestitosti i poštenja. Njihova ljubav i posvećenost djeci inspiracija je mnogima.