“Centralna bajramska svečanost na području Muftiluka mostarskog će se održati na igralištu pored džamije “Bosanski mudžahidi” u U.S.R.C. „Midhat Hujdur Hujka“ u Mostaru. Bajram-namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović.

Vrijeme bajram-namaza je u 6 sati i 13 minuta. Prvi dan Kurban-bajrama, prema takvimu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je u petak,
31. jula 2020. godine.

Prema instrukcijama Rijaseta IZ-e u BIH sabah-namaz u džematu će klanjati samo imam i članovi džematskog odbora.
Vjernicima je preporučeno da sabah- namaz klanjaju u kućama i da na mjesta okupljanja dođu samo 15 minuta prije klanjanja bajram-namaza.
Iz Ureda mostarskog muftije pozvali su vjernike da prilikom obavljanja bajram-namaza strogo poštuju zaštitne mjere koje su na snazi, da se pridržavaju preporuka Islamske zajednice u BiH i nadležnih državnih organa. “Potrebno je nositi masku i održavati propisanu fizičku distancu. Čestitanje će se obaviti bez fizičkog kontakta i sa propisane distance”, navodi se u saopćenju za javnost.

Svim džematskim odborima i imamima iz Muftijstva su preporučili da se namaz obavlja na otvorenom, na prostoru oko džamije i na privremenim musalama.
Tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog neće se organizovati zbog pogoršane epidemiološke situacije.