Proteklog petka mubarek mjeseca ramazana održan je iftar za 35 djece iz džemata Podgorani čime je nastavljena tradicija njegovanja islamskih vrijednosti.

Održavanje jednog takvog događaja šalje nedvosmislenu poruku, a više je razloga koji na to ukazuju. Naime, tokom iftara imam džemata Admir Čopelj je kazao da je inicijativu pokrenuo jedan džematlija koji je želio nagraditi djecu za njihov trud u toku mektebske godine ali i u mjesecu Ramazanu, kada se djeca okupljaju i pohađaju mektebsku nastavu svaki dan poslije ikindije namaza. On je donirao sredstva za održavanje iftara. Pored školskih obaveza djeca u velikom broju dolaze u svoje mektebe. Mekteb u mjesecu Ramazanu se održava i na Humima i u Prigrađanima.

Udjeljivanje imetka na Božijem putu i to u namjeri da se djeca dodatno približe islamskim vrijednostima plemenito je djelo koje će ako Bog da biti obilno nagrađeno.

U džematu Podgorani iftar za najmlađe članove održan je i prošle godine, a već dugi niz godina ovaj džemat organizira iftare za sve džematije i posebno za omladinu.
Iftar Podgorani