U povodu obilježavanja dana pobjede na Bedru dežurno osoblje Kantonalne bolnice „dr. Safet Mujić“ Mostar Medžlis IZ-e počastio je iftarom. Iftar je priređen u znak pažnje i zahvale medicinskom osoblju za sve što čine za očuvanje ljudskog zdravlja, a pogotovo u vrijeme pandemije izazvane korona virusom. Riječ je o 50 iftara koje su dostavljani uz prigodnu pisanu poruku.
„Na ovaj način želimo da se Vam zahvalimo se Vašoj požrtvovanosti, spremnosti i hrabrosti koju ste pokazali u ovim teškim trenutcima i iskušenjima pandemije. Islamska zajednica je bezbroj puta isticala Vašu neizmjerno važnu i ključnu ulogu u borbi protiv ove opake zaraze. Stoga smo smatrali da nam je obaveza uzvratiti pažnju bar simbolično kroz ovaj iftar te na taj način iskazati našu zahvalnost Vama“, navodi se u poruci koju su osoblju KB poslali čelni ljudi Medžlisa IZ-e Mostar predsjednik Džafer Alić i glavni imam mr. Dino ef. Maksumić.
Ovaj humani gest inicirao je Odjela za brak i porodicu koji djeluje pri Medžlisu. Koordinatorice u džemetima ovog Odjela su istim povodom pripremile i dostavile iftare za svoje komšije, koji su strije životne dobi i u stanju potrebe.