Džemat Podgorani-Humi-Prigrađani je u toku zimskog raspusta organizovao intenzivnu mektebsku nastavu, koja se održavala od 06.januara do 23.januara 2020.godine.
Mektebska nastava se izvodila ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. U Podgoranima ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom poslije podne namaza, a subotom i nedjeljom od 10:00 h. Na Humima ponedjeljkom i petkom poslije jacija namaza i subotom u 13:00 h. U Prigrađanima utorkom poslije akšam namaza i nedjeljom u 13:00 h.

Djeca su sa radošću prihvatila poziv imama i u velikom broju se odazvala na intenzivnu mektebsku nastavu. U ovom periodu sedmero djece je završilo sa učenjem sufare, jedna učenica mekteba je napamet naučila suru Jasin. Djeca su klanjala namaze u džematu, mujezinila, ponavljala naučeno gradivo, učila sufaru i Kur’an.

Džematski odbor je odlučio nagraditi djecu koja redovno pohađaju mektebsku nastavu i organizovati im roštiljadu uz igru, druženje i razne sportske aktivnosti.
Zahvaljujemo roditeljima što su prepoznali važnost mekteba, i što su svoju djecu s radošću slali u mekteb. Mektebske nastava se nastavlja i dalje u danima vikenda, u redovnim terminima ako Bog da.
U mektebu i tokom raspusta