Mektepsko takmičenje, shodno instrukcijama Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, danas je održano i na nivou Medžlisa IZ-e Mostar. Takmičenje je organizirano u učionicama Karađoz-begove medrese, a otvorio ga je glavni imam mr. Dino ef. Maksumić.

„Mektepsko znanje koje stičemo u mektebima je, bez ikakve sumnje, najkorisnije znanje koje možemo steći tokom našega života“, istako je ef. Maksumić.

I pored otežavajućih okolnosti u organizaciji nastave na području Mostara ove godine mektebe je pohađalo preko 1 300 djece. Svoje znanje i dosega na takmičenju provjerit će njih 127-ero. Takmičili su se u šest kategorija, koje prate novi Nastavni plan i program: u kategoriji kiraeta za I, II i III nivo, u kategoriji općeg znanja za I, II i III nivo.

Ef. Maksumić je svima njima poželio sreću i što bolje rezultate. „Budite ponosni na sebe jer ste vi odabrani da učestvujete u ovom takmičenju“, poručio je ef. Maksumić.

Zbog pridržavanja mjera zaštite zdravlja uslijed pandemije koronavirusa proglašenje pobjednika ove godine neće biti upriličeno. Nakon što komisjia pregleda sve radove rezultati takmičenja bit će objavljene na službenoj stranici Medžlisa IZ-e Mostar.
Mektepsko