Džematski odbori džemata Gornja i Donja Drežnica su Medžlisu IZ-e Mostar dostavili molbu za pokretanjem akcije prikupljanja pomoći za liječenje Đanina Delića.

Đanin Delić je sin Hasana i Sanele Delić i ima 22 godine. Hasan i Sanela su 2016. godine izgubili kćerku koja je zbog bolesti preselila u svojoj 16. godini. Đanin se trenutno nalazi na liječenju u Republici Turskoj, gdje čeka transplantaciju bubrega. Donor je njegova hrabra majka Sanela. Za samu transplataciju je potreban iznos od 18 000 eura, te su im uz ove troškove potrebna i naknadna sredstva za postoperativni proces. Otac Hasan, demobilisani borac, uz trenutni posao poštara nije u mogućnosti obezbijediti potrebna novčana sredstva za operaciju.

Pomozimo našeg brata koliko smo u mogućnosti, priključimo se akciji spašavanja jednog mladog života i olakšanja njegovim plemenitim roditeljima, našim sugrađanima. Pomažući našu braću i sestre, nadamo se nagradi Allaha, dželle šanuhu, koji je na pomoći svome robu dok je on na pomoći svome bratu u potrebi, kako nas uči plemeniti Poslanik, s.a.v.s.