„U obavezi smo da objavimo demanti, koji je došao iz firme MO HAUS Mostar, koja je bila graditelj kompleksa Kapetanovina, jer su se kako je istakao dogodili „neki nenamjerni propusti“. Krivicu, ciljano konstruiranih navoda i ličnu interpretaciju činjenica u 331 izdanju svoje emisije „Defter hefte“ od 01.11. 2020.godine tendenciozno je pokušao prebaciti na čelnike Medžlisa Islamske zajednice Mostar, jer nisu pristali da „svenarodnom tribunu“ , koji, uočljivo je to u svim njegovim „istraživačkim radovima“ ima za konačni cilj biti i samom reisu-l-ulemi Reisu-l-ulema.

Da, desilo se to da Alispahić izgovori: „Ja se moram izvinuti vlasniku ove firme Huskoviću i kazati da ovim putem demantiram navode iz Deftera hefte da su zgrade podignute na haremu Kapetanovina, ………i mi smo dužni dati ove ispravke“, bez trunke griže savjesti za unesenu pometnju u javni prostor izgovorio je Alispahić.

A potom je citirao navode iz pisma koje mu je u ime firme MO HAUS poslao Zoran Husković: „U istom zahtjevu sam Vas pozvao da kao istraživački novinar, a prije svega da kao čovjek dođete do istine i tačnih podataka, a sve vezano za namjerno ili nenamjerno neistinite tvrdnje, koje se odnose na mene lično i moja preduzeća, koje je investitor Kompleksa Kapetanovina, i to da su stambene zgrade Kompleksa Kapetanovina napravljene na haremu na bošnjačkim kostima“. Napominjemo da se Medžlis IZ-e Mostar ovim povodom već ranije oglasio negirajući tendenciozne i netačne navode Fatmira Alispahića.