U drugoj polovici mjeseca ramazana 1441.h.g. za područje Medžlisa islamske zajednice Mostar Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovinu u saradnji sa Qatar Charity donirao je vrijedne pakete za 100 (stotinu) socijalno ugroženih porodica, a koji su preko imama i džematskih odbora uručeni onima kojima je pomoć najpotrebnija kako bi naše džematlije dočekale bajram kako i dolikuje.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koju kontinuirano Ured za društvenu provodi brigu na području čitave Bosne i Hercegovine. U saradnji sa Fondacijom EMAUS tokom marta ove godine na području Medžlisa podijeljeno je 66 paketa socijalno ugroženim džematlijama.

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je putem Odjela za brak i porodicu osigurala i podjelila16 paketa za aktivistice i članice ženskog aktivnizma koje su u stanji socijalne potrebe.

Sličan humanitarni program realiziran je i posredstvom Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Mostar. Pakete s namirnicama i higijenskim sredstvima pristigle kao donacija od Islamske zajednice Norveške članice ovog odjela su podijelile na području mostarskog Medžlisa.